Резиме на точки

Седиште Малезија, Малта, Парагвај,
Обединети Арапски Емирати
Пронајден во 2020 година
Регулаторите MFSA, VFSC, LFSA, BFSC
Платформи MT5, DTrader, DBot, SmartTrader
Инструменти 100+ средства (девизен курс, стоки, акции и синтетички индекси)
Трошоци Ниско
Демо сметка Достапно
Минимален депозит 5 долари
Макс Левериџ 1:1000
Комисија за трговија Да
Депозит, опции за повлекување Кредитни/дебитни картички, банкарска жица, е-паричници, криптовалути
Образование Нема поддршка
Поддршка за корисници Тргувајте 24/7, и за викенд


Вовед

Deriv е нов брокер за бинарни опции лансиран во 2020 година од тимот кој стои зад еден од најстарите бинарни брокери во индустријата - Binary.com. (компанија со речиси 20 години искуство). Како брокер кој е регулиран во повеќе јурисдикции, Дерив е многу напреден за својот правен статус и компаниите што стојат зад него.

Deriv.com нуди тргување со различни финансиски производи, вклучувајќи опции за девизен курс, CFD распони и бинарни опции. Флексибилноста и корисничкото искуство на платформата се подобрени поради интеграцијата на платформата за тргување MT5. Не е тајна дека MT5 им овозможува на поединечните трговци да ја конфигурираат платформата според специфичните преференции за тргување. Корисниците можат да пристапат до повеќе прозорци за тргување и да поставуваат графикони и области за тргување според флексибилни параметри.

Заедно со најновата платформа за тргување MT5, Deriv нуди и веб-базирана платформа за тргување наречена DTrader, автоматски систем за тргување наречен DBot и внатрешна алатка SmartTrader за подобрување на корисничкото искуство.

Deriv.com може да биде погоден за двата типа на трговци, оние кои претпочитаат да ги засноваат своите занаети на техничка анализа, како и оние кои сакаат да користат автоматски роботи за тргување за нивните занаети.

Ако сте запознаени со веб-страниците за тргување со бинарни опции, сигурно ќе ве изненади со нивната длабочина и опсег на алатки кои се нудат за преземање информирани и добро пресметани занаети. Deriv стои со главата и рамениците над вашиот генерички бинарен посредник.

За трговците во Европската Унија, нивните финансиски производи ги нуди Binary Investments (Europe) Ltd, ентитет регистриран во Малта и регулиран како давател на инвестициски услуги од категорија 3 од страна на Управата за финансиски услуги на Малта. Очигледно, на трговците во ЕУ им се нудат само CFD и производи со потпора на спотови Forex, бидејќи бинарните опции не се легални во земјите на ЕУ.

Надвор од Европската унија, бинарни опции се нудат преку Binary (SVG) LLC со седиште во Сент Винсент и Гренадини, а исто така и преку Binary (V) Ltd со седиште во Вануату (регулиран од Комисијата за финансиски услуги на Вануату), преку Binary (BVI) Ltd. лоциран на Британските Девствени Острови (регулиран од Комисијата за финансиски услуги на Британските Девствени Острови) и преку Binary (FX) Ltd, со седиште во Лабуан, Малезија и регулиран од страна на Управата за финансиски услуги на Лабуан.

Deriv не прифаќа трговци од САД, Канада и Хонг Конг или лица под 18 години.
Преглед на DerivДали Дерив е безбеден или е измама

Deriv.com е доверлив брокер кој е регулиран во повеќе јурисдикции. Откако ги проверивме нивните тврдења и потврдивме дека се вистинити, можеме да кажеме дека овој брокер е лиценциран во повеќе региони.

Тоа е регулирано со:

Преглед на Deriv
Покрај тоа, клиентите можат да имаат корист од заштитата на негативното салдо, така што трговците никогаш не губат повеќе од средствата на нивната сметка. Тие ќе го прилагодат салдото на нула, без трошоци за вас. Забелешка, износот покриен во шемите за компензација на финансиските услуги варира помеѓу регулаторите и јурисдикциите.


Како сте заштитени?

Дерив не ги користи вашите пари за своите деловни интереси и ви е дозволено да ги повлечете парите во секое време. Сите ваши пари се одвоени и се чуваат во сигурни и лиценцирани финансиски институции. На овој начин, во неверојатен случај Дерив да стане несолвентен, сите ваши пари ќе ви бидат вратени бидејќи никогаш не се споени со нивните.Сметки

Deriv има три видови сметки во живо. Секоја сметка нуди различен вид на тргување, кои се движат од бинарни до CFD.
 • Финансиска сметка (стандардна)
 • Финансиска STP сметка
 • Синтетичка сметка

Финансиската сметкаt (Стандард) им нуди на новите и искусни трговци можност да тргуваат со стоки, криптовалути, големи (стандардни и микро- многу), и помали валутни парови со висока потпора. Со оваа сметка, трговците имаат висока потпора и променливи распони за максимална флексибилност.

Сметката
Финансиска STP ви овозможува да тргувате со главни, помали и егзотични валутни парови со тесни распони и поголем обем на тргување. Тоа е 100% сметка на книга каде занаетите на трговците се пренесуваат директно на пазарот. Ова им дава на трговците директен пристап до давателите на ликвидност на девизен курс. Сметката

Synthetic е достапна за тргување 24 часа на ден и 7 дена во неделата. Оваа сметка е ревидирана за правичност од независна трета страна и им овозможува на трговците да тргуваат со договори за разлика (CFD) на синтетички индекси.

ТИП НА ПРОФИЛОТ: Синтетички Финансиски Финансиски STP
ПРИЛОГ: До 1:1000 До 1:1000 До 1:1000
ПОВИК ЗА МАРГИНА: 100% 150% 150%
СТОП НА НИВО: 50% 75% 75%
СРЕДСТВА: 10+ 50+ 50+
Минимален депозит - 5 долари -
Минимална позиција - 0,01 многу -
Ширење - Поправено -

Демо сметка

Демо сметките се наменети да ви овозможат да се запознаете со алатките и карактеристиките на нашите платформи за тргување. Успехот или неуспехот во симулираното тргување нема врска со веројатните идни резултати со кое било тргување во живо во кое можете да изберете да се вклучите.

Можете да го добиете ова бесплатно демо на кој било тип на платформа што ја нуди Deriv и е лесно за пристап. Демо сметката бара само вашата е-пошта и веднаш ќе бидете упатени на демо сметката. Оваа демо-сметка има виртуелни средства од $10.000.


Како да отворите демо сметка на Deriv


Многу е лесно и брзо да се создаде сметка со Deriv. Сè што ви треба е работна е-пошта што е активна и може веднаш да се регистрира. Ако имате сметка на Binary.com, можете да ги користите и ингеренциите на вашата сметка на Binary.com за да се најавите со Deriv.

Кликнете тука за да го отворите формуларот за регистрација како подолу
Преглед на Deriv
Откако ќе ја пополните вашата е-пошта, кликнете на "Креирај демо сметка", ќе го прикаже известувањето како подолу
Преглед на Deriv
Сега одете на вашата е-пошта за да потврдите и започнете со тргување

Преглед на Deriv

Кога корисникот се регистрира на Deriv.com, имате можност да тргувате на платформите за тргување DBot, DTrader или SmartTrader. Ова е стандарден тип на сметка што се нуди во Deriv и е флексибилен во однос на достапноста на платформите за тргување. Слично на тоа, постои друга класа на сметки поврзани со платформата за тргување MetaTrader 5. Трговците кои сакаат да тргуваат на платформата MT5 може да изберат еден од трите достапни типови сметки: 1) Синтетички, 2) Финансиски или 3) Финансиски STP.
Како да отворите сметка во живо на Deriv

Откако ќе ги следите сите чекори на отворање демо сметка, кликнете на "Депонира" на горниот десен конер
Преглед на Deriv
Кликнете на "Креирај моја вистинска сметка" копче, ја прикажува формата како подолу. Можете да ја отворите вашата сметка во фиат пари или криптовалути.
Преглед на Deriv
Потоа од корисниците се бара лични податоци, пополнете ги сите инфо. Потоа од корисниците се бара да се согласат со одредени услови и услови пред брокерот да започне да ја обработува апликацијата како што е прикажано подолу:
Преглед на Deriv

Колку долго трае мојата демо сметка?
Не истекува за демо сметката, тоа значи дека вашата демо сметка на Deriv ќе остане таму освен ако не ја затворитеПроизводи

Дерив нуди и повеќе од 100 средства со кои може да се тргува, вклучувајќи девизен курс, берзански индекси, синтетички индекси и сите популарни стоки.

Опциите и множителите се достапни на Deriv.com
 • Тргувањето со опции овозможува исплати од предвидување на движењата на пазарот, без потреба од купување на основно средство. Тргувајте со дигитални опции и поглед на синтетичките индекси.
 • Мултипликаторите ви дозволуваат да тргувате со потпора додека го ограничувате ризикот од надолна линија за вашата инвестиција. Можете да го максимизирате вашиот потенцијален профит со неколку множители на кое било движење на пазарот без да ризикувате повеќе од вашата почетна инвестиција.

Подолу е листа на само некои од пазарите достапни за тргување:
Forex 48 девизни парови на валута, вклучувајќи специјалност, малолетни и егзотични AUD/JPY, AUD/USD, GBP/CHF, USD/NOK, AUD/SGD,
CHF/JPY, итн
Синтетички индекси Врз основа на безбеден случаен генератор, синтетичките индекси ги повторуваат условите на пазарот во реалниот свет и се достапни 24/7, обезбедувајќи постојана нестабилност Индекс на нестабилност 10 (1s), Индекс на бум 1000, индекс на чекори, индекс на прекин на опсегот 100, индекс на прекин 200, итн.
Берзански индекси Шпекулирајте за движењата на цените низ најголемите американски, азиски и европски берзански индекси Германски индекс, американски индекс, американски технички индекс, австралиски индекс, индекс на Обединетото Кралство итн.
Стоки Достапни се благородни метали, како злато и сребро, плус енергии како нафта Злато/УСД, Паладиум/УСД, Сребро/УСД, нафта/УСД, платина/УСД, итн

Некако, запомнете дека различен инструмент нуди различни услуги. Во овој случај, мора да бидете сигурни дека вашата стратегија е добро прилагодена за инструментот што го избравте.

* Деталите за расположливите средства се преземени од веб-страницата на Deriv и се точни во моментот на овој преглед.
Платформи за тргување

Deriv има 4 типа на платформи за тргување кои се подобрени од компанијата за подобро трговско искуство.

Платформи за тргување на Дерив:

 • DTrader
 • DBot
 • DMT5
 • SmartTrader

Една од возбудливите карактеристики на тргувањето со Deriv.com е достапноста и флексибилноста на користење на низа платформи за тргување, за да одговараат на индивидуалните преференции и потреби. Овие платформи се накратко разгледани подолу.

DTrader

DTrader е веб-базирана платформа за тргување која овозможува тргување со над 50 финансиски средства, вклучувајќи дигитални, множители и опции за преглед на девизен курс, стоки, синтетички индекси и берзански индекси. Оваа напредна платформа за тргување нуди три различни типови на договори, кои се цифри, подеми/падови и издигнувања/ниски. Способноста за графирање на оваа платформа е напредна и има добри технички показатели. Можете да го прилагодите според вашата желба. Опцијата за времетраење е многу флексибилна и работи помеѓу 1 секунда до 365 дена / 1 година.

Тоа е моќна платформа, но сепак погодна за корисникот, минимален влог од 0,35 долари, а потенцијалната исплата исто така надминува 200%.
Преглед на Deriv

Како да направите трговија во DTrader

 1. Изберете средство
 2. Следете ја табелата
 3. Поставете трговијаDBot

DBot е веб-базиран автоматски систем за тргување кој овозможува тргување со дигитални опции, Автоматизирајте ги вашите идеи за тргување без пишување код Трговците можат да го програмираат ботот за тргување според нивните индивидуални преференции. Под блок менито, трговците имаат можност да ги изберат саканите блокови за тргување.

Има 3 однапред изградени стратегии, над 50 средства за ослободување на вашиот бот и има нула трошоци за изградба. Користете алатки за анализа, индикатори и паметна логика како што се преземање-профит и стоп-загуба за да го максимизирате вашиот профит и да ги ограничите загубите.

DBot е лесен за користење и многу удобен. Исто така, има и тракер кој ве известува за тоа како функционира вашиот бот со секоја извршена трговија. Овие известувања се испраќаат преку Telegram. Можете брзо и лесно да изградите свој робот за тргување.
Преглед на Deriv

Како да изградите
Како да изградите робот за тргувањена DBot?

5. Проверете ја добивката 4. Стартувај бот 3. Поставете услови за рестарт 2. Поставете услови за купување 1. Изберете го вашето средство

Изградете робот за тргување во 5 лесни чекори


Преглед на Deriv

Преглед на Deriv

Преглед на Deriv

Преглед на Deriv

Преглед на DerivDMT5

DMT5 (врз основа на MetaTrader 5) е една од најтргуваните платформи во последниве години. MT5 е платформа за тргување од трета страна која има над 70 средства со максимална потпора од 1:1000. Максималниот дел е 30, а способноста за цртање графикони на оваа платформа е напредна и професионална

Deriv го носи искуството MT5 на супериорно ниво и за новите и за искусни трговци на нашата платформа, со ексклузивен пристап до иновативни типови на трговија.Можете да го користите DMT5 на мобилен телефонSmartTrader Платформата SmartTrader е изградена од страна на Deriv.com и се претпочита поради неговото доверливо корисничко искуство и леснотијата на водење на трговскиот бизнис. SmartTrader е исто така платформа за тргување со дигитални опции. Предноста е тука што добивате повеќе функции и опции за отворање на трговија. Маската за нарачка е директно пред вас и ви го дава најдоброто извршување. .
Преглед на Deriv

Преглед на Deriv
Преглед на Deriv
Како да направите трговија во SmartTrader

1. Изберете со кое средство или пазар би сакале да тргувате.
Преглед на Deriv
2. Изберете го вашиот тип на трговија
Преглед на Deriv
3. Изберете го времето на истекување или времетраењето.
Преглед на Deriv
4. Предвидете ја насоката и купете
Преглед на Deriv


Која платформа за тргување е подобра за вас?

Повеќето искусни трговци ќе ви кажат дека сè што навистина сакаат од платформата за тргување е нешто што е доверливо и лесно за користење, интуитивно и не се урива. Секоја платформа е уникатна и има свои добрите и лошите страни, па затоа најдобро е да разберете што сакате во forex сметката и платформата пред да започнете.Депозити и повлекувања

Deriv им нуди на своите клиенти неколку опции за начин на плаќање што ќе ги користат при депонирање и повлекување средства како што следува:

 • Кредитни/дебитни картички
 • Банкарска жица
 • Е-паричници
 • Криптовалути.

Процесот на плаќање во тргувањето е многу важен за секој трговец. Ова има целосна смисла поради фактот што тргувањето вклучува и се врти во пари настрана акции и средства, итн. Дерив се погрижи нивните клиенти да немаат мака и да имаат многу опции за обработка на нивните плаќања. Начините на плаќање вклучуваат банкарска жица, кредитни/дебитни картички, е-паричници и криптовалути.Која е минималната сума за депозит/повлекување на Deriv?

Слично на Binary.com, минималниот депозит за вистинско тргување на Deriv.com е 10 $ само за плаќања со дебитна/кредитна картичка , додека 5 долари за е-паричници. Слично на тоа, минималниот депозит за банкарски трансфер може да се движи од 5 до 500 американски долари, во зависност од специфичниот метод. Сепак, нема минимален депозит за начинот на плаќање на криптовалутите.

Еве дополнителни детали за користење на банкарска жица како начин на плаќање:

МЕТОД: БАНКАРСКИ ТРАНСФЕР PAYTRUST HELP2PAY ЗМЕЈ ФЕНИКС ZINGPAY dragonpay Нганлуонг
МИН. – МАКС. ДЕПОЗИТ 500 – 100.000 25 – 10.000 5 – 10.000 10 – 10.000 10 – 10.000 50-4.500 10-4.000
МИН. – МАКС. ПОВЛЕКУВАЊЕ 500 – 100.000 N/A 5 – 10.000 10 – 10.000 10 – 10.000 55-2.500 10-4.000
ВАЛУТИ USD EUR GBP AUD американски долари американски долари USD EUR GBP AUD USD EUR GBP AUD американски долари американски долари

За дебитни/кредитни картички:

МЕТОД: ВИЗА МАСТЕРКАРТА МАЕСТРО Diners Club International
МИН. – МАКС. ДЕПОЗИТ 10 – 10.000 10 – 10.000 10 – 10.000 10 – 10.000
МИН. – МАКС. ПОВЛЕКУВАЊЕ 10 – 10.000 10 – 10.000 10 – 10.000 10 – 10.000
ВАЛУТИ USD GBP EUR AUD USD GBP EUR AUD USD GBP EUR AUD USD GBP EUR AUD

Забелешка: повлекувањата на Mastercard и Maestro со Deriv се достапни само за клиенти во ОК.

За е-паричници

МЕТОД: ФАСАПАЈ СОВРШЕНИ ПАРИ СКРИЛ НЕТЕЛЕР WEBMONEY QIWI PAYSAFE-картичка STICPAY
МИН. – МАКС.

ДЕПОЗИТ

5 – 10.000 5 – 10.000 10 – 10.000 5 – 10.000 5 – 10.000 5 – 200 (УСД)

5 – 150 (Евра)

5 – 1.000 5 – 10.000
МИН. – МАКС.

ПОВЛЕКУВАЊЕ

5 – 10.000 5 – 10.000 5 – 10.000 5 – 10.000 5 – 10.000 5 – 180 (УСД)

5 – 150 (Евра)

5 - 750 5 – 10.000
ВАЛУТИ американски долари УСД евра USD GBP EUR AUD USD GBP EUR AUD УСД евра УСД евра USD GBP EUR AUD USD GBP EUR

За криптовалути:

МЕТОД: БИТКОИН ЕТЕРЕУМ LITECOIN ТЕТЕР
МИН. ДЕПОЗИТ Нема минимум Нема минимум Нема минимум Нема минимум
МИН. ПОВЛЕКУВАЊЕ 0,0028 0,024 0,12 25
ВАЛУТИ БТК ЕТХ потполковник UST

Забелешка: минималниот износ за повлекување со помош на криптовалути ќе се разликува во зависност од најновите девизни курсеви и бројките претставени погоре се заокружени.


Колку долго трае депозитот/повлекувањето?

Сите ваши депозити и повлекувања обично се обработуваат во рок од еден работен ден, но сепак зависи од тоа кој канал за плаќање сте го избрале да го користите.

Метод за плаќање: Банкарска жица Кредитни/дебитни картички Е-паричници Криптовалути
Време на обработка на депозит Инстант, 1 работен ден Инстант Инстант 3 потврди за блокчејн
Време на обработка на повлекување 1-3 работен ден 1 работен ден 1 работен ден 1 работен ден + 3 потврди за блокчејн
Надоместоци за депозит/повлекување?

За сите начини на плаќање погоре,надоместоците зависат од избраниот тип на плаќање. Вашата банка може да бара провизија за услугата за трансфер на пари.

Провизии и такси

Минималниот депозит за трговците на Deriv os €/£/$ 5. Сепак, износот на депозитот зависи од тоа каков тип на начин на плаќање сакате да го користите. Исто така, Deriv наплаќа такса за неактивност, Онаму каде што не се случила активност на вашите сметки во период од 12 месеци или повеќе, вашите сметки ќе се сметаат за неактивни . Сепак, оваа такса за неактивност не се применува ако клиентот е под самоисклучување (со сопствен избор или како одлука на компанијата).

 • Минималниот депозит е 5 €/£/$
 • Провизии за тргување со почеток од 0,015% за FX CFD
 • Наплатете ја таксата за неактивност по 12 месеци (такса од 25$)Бонуси и промоции

Во времето на овој преглед на Дерив, тие не понудија никакви бонуси или промоции. Но, ова може да се промени со текот на времето.
Поддршка за корисници

Поддршка и услуги:

 • Професионална поддршка на клиентите
 • Работа: работни денови 24 часа/ викенди 8:00 – 17:00 часот (GMT +8)
 • Телефон: +44 1942 316229.
 • Е-пошта: [email protected].
 • ЧПП/Центар за помош

За поспецифични прашања и прашања поврзани со платформата за тргување или самото тргување, клиентите имаат можност да стапат во контакт со персоналот за поддршка на Deriv преку разговорот во живо. Се поврзав со агентот толку лесно, тие одговараат доста брзо.
Преглед на Deriv

Ако не брзате да добиете одговор на вашите прашања, може да пишете до персоналот за поддршка на фирмата на [email protected].


Можете да очекувате стручни лица. агенти за поддршка на клиентите подготвени да ви помогнат со Deriv. Телефонската поддршка за корисници (меѓународна помош)

Под табулаторот „ресурс“, ќе ја најдете страницата „Како можеме да помогнеме“, која ги вклучува сите ЧПП кои се однесуваат на Deriv.com и трговските услуги понудени од платформата. Сите вообичаени прашања, кои се движат од многу основни информации до високо технички работи, се соодветно одговорени овде. Слично на тоа, одговорите на различни вообичаени прашања се достапни на страницата „Сметка“, до која може да се пристапи од страницата „Помош“.

Преглед на DerivИстражувачко образование

Во времето на овој преглед на Deriv, тие не понудија никаков образовен ресурс на нивната страница.Заклучок

Deriv е нова и ребрендирана верзија на платформата Binary Trading која постои веќе 20 години.

Deriv е регулиран брокер кој ги следи стандардните оперативни процедури и нуди пловна платформа за тргување. Веб и мобилната платформа за тргување им овозможува на трговците да уживаат во беспрекорно тргување. Платформите се едноставни, прифатливи за корисниците, а сепак конкурентни.

Тој нуди можност за тргување и избор на над 100 средства кои вклучуваат девизен курс, акции, стоки и индекси. Исто така, нуди добар дел од бинарни опции. Рамката на овој брокер е дарежлива, што е до 1:1000.

Достапна е анализа на пазарот, техничка поддршка, алатки за тргување и приспособлива област за ботови. Трговците со кое било ниво на искуство можат да ги искористат предностите на тесното ширење и ниските надоместоци и супербрзата платформа за да го истражат пазарот.

Тимот за поддршка на Deriv е достапен 24/7 - дури и за време на викендите. Пријателски се и лесно се поврзуваат со агентот.

Врз основа на информациите дадени погоре, може безбедно да се каже дека Deriv.com ги има сите основни состојки за да ја направи една од најпосакуваните трговски платформи и за почетници и за професионални трговци.

Сепак, би ни било мило да го знаеме вашето лично мислење за Deriv, може да го споделите вашето искуство во областа за коментари подолу или да побарате од нас дополнителни информации доколку е потребно.

Thank you for rating.